Зона найбільших бойових дій: військові розповіли, що зараз відбувається у Бахмуті

Зона найбільших бойових дій: військові розповіли, що зараз відбувається у Бахмуті

Зоною найбільших бойових дій у Бахмуті зараз є залізниця. Ворог наразі перебуває на одному боці залізниці, а українські сили - на іншому. Про це розповів офіцер пресслужби 26 артилерійської бригади імені Романа Дашкевича Олег Калашніков в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

"Можемо вже казати не про населений пункт, а казати залізниця. Зараз саме оця залізния, яка йде з Бахмута, вона є і саме найбільшою зоною бойових дій. Ворог перебуває на тому боці залізниці і все робить для того, щоб там утриматися. Саме з залізниці він намагається нас контратакувати. Найбільше контратак відбувалося в локації там де Андріївка. Однак ми зараз продовжуємо тиснути. І враховуючи, що Андріївка, Кліщіївка перебувають на висоті, а сама залізниця - в низині - ми можемо артилерійським вогнем вражати. Тобто ворог зараз перебуває там в не дуже вигідному положенні", - наголосив Калашніков.

Також він додав, що окупантам не дають відступати, оскільки тоді Сили оборони будуть просуватися вперед.

"Відступати до дороги ворогу не дозволяють. Тому що якщо він почне відступати, ми почнемо просуватися. Тобто у нього буде ще більша загроза саме в цій південній докації. А сама залізниця, можна сказати, зараз сіра зона", - зазначив Олег Калашніков.

Крім того він заявив, що бої на цьому напрямку тривають постійно і окупанти навіть намагаються відновити деякі свої позиції. Однак у росіян не лише нічого не виходить зробити, а вони ще і мають все більше проблем з резервами, резюмував Калашніков.

Як повідомляли "Ми-Україна", росія тримає у Бахмуті понад 10 тисяч особового складу. Загалом на сході тривають інтенсивні жорсткі бої, ситуація напружена, але контрольована українськими Силами оборони.

Головне