Зміни у шкільній програмі: старшокласників навчатимуть керувати дронами і надавати медичну допомогу

Зміни у шкільній програмі: старшокласників навчатимуть керувати дронами і надавати медичну допомогу

Верховна Рада України ухвалила законопроєкт, спрямований на вдосконалення системи початкової загальновійськової підготовки, що стосується навчального предмета "Захист України".

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Згідно з документом, початкова загальновійськова підготовка міститиме військово-патріотичне виховання та буде реалізовуватися на профільному рівні середньої освіти. Навчання проводитиметься у закладах загальної середньої, професійної та фахової передвищої освіти. Програми навчання розроблятимуться Міністерством освіти та науки України за погодженням з Міністерством оборони України. Законопроєкт отримав підтримку від 297 депутатів парламенту. 

Підготовка здійснюватиметься з метою формування в учнів первинних загальновійськових знань і спеціальних компетентностей щодо оборонної свідомості. Заступниця міністра оборони Наталія Калмикова наголосила на важливості прийняття цього законопроєкту та його ролі у формуванні оборонної свідомості громадян та підвищенні обороноздатності держави.

“Система підготовки в сучасній та доступній формі має увійти в життя кожного українця. Основи домедичної допомоги, первинні навички керування безпілотними апаратами, основи виживання у кризових ситуаціях, основи тактики – ці навички мають бути максимально поширеними. Попереду ще багато роботи, однак прийняття законопроєкту є імпульсом, який допоможе перезавантажити процеси військово-патріотичного виховання та створити відповідну якісно нову та ефективну систему”, - заявила вона.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, Сполучені Штати Америки готують для України новий пакет військової допомоги вартістю майже 300 мільйонів доларів, який планується виділити вже 24 травня.

Головне