ЗМІ: Нардепу Дмитруку заочно призначили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою

ЗМІ: Нардепу Дмитруку заочно призначили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою

Народному депутату Артему Дмитруку заочно призначили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Відповідне рішення ухвалив Печерський районний суд Києва під час засідання у четвер ввечері, 29 серпня, повідомляє "Суспільне".

Таким чином суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення, яка просила обрати для парламентаря тримання під вартою. Також прокурори вважають, що Дмитрук, навіть перебуваючи за кордоном, може впливати на свідків та потерпілих, що фігурують у його справі.

Крім того прокурори наголосили, що запобіжний захід у вигляді тримання під вартою дозволить затримати Артема Дмитрука за кордоном та доставити в Україну.

Сторона захисту, зі свого боку, заявила, що нардеп не ухиляється від слідства - він нібито вживає заходи "для збереження власного життя", оскільки отримує погрози.

Також адвокати стверджують, що народний депутат законно виїхав за межі України.

"Конституційні права народного депутата не можуть бути обмежені під час воєнного чи надзвичайного стану. Статтею 33 Конституції України передбачено, що кожному, хто на законних підставах перебуває на території України, гарантується свобода пересування, вільний вибір місця проживання, право вільно залишати Україну. Тобто, керуючись двома статтями, Дмитрук мав право перетинати державний кордон", - заявив адвокат народного обранця.

Як повідомляли "Ми-Україна", працівники Державного бюро розслідувань оголосили в міжнародний розшук народного депутата України, якого підозрюють у серії нападів на громадян, зокрема правоохоронців, та замаху на викрадення вогнепальної зброї.

Головне