ЗМІ: На місці пошуків зниклого батискафа "Титан" виявили перші уламки

ЗМІ: На місці пошуків зниклого батискафа

В Атлантичному океані виявили уламки, що можуть бути частиною зниклого батискафа "Титан", який доставляв туристів до затонулого "Титаніка", пише Sky News.

Зокрема, було знайдено два фрагменти у зоні зникнення "Титана".

За словами експерта-рятувальника Девіда Мірнса, знайдені уламки були важливими частинами батискафа - це посадкова рама і задня кришка субмарини. Тобто це може свідчити про те, що підводний апарат було зруйнувано. Однак корпус "Титана" поки не знайшли.

"Поле уламків має на увазі руйнування підводного апарату. Це дійсно як би вказує на найгірший сценарій, який є катастрофічним", - заявив Мірнс.

У той же час видання Rzeczpospolita пише, що уламки батискафа були виявлені на морському дні поруч з уламками "Титаніка" дистанційно керованим підводним апаратом. 

Фахівці наголошують, що сильні підводні течії могли змістити затонулий "Титан" на відстань до 30 км. Також є вірогідність, що батискаф вибухнув під час занурення.

Нагадаємо, кілька днів тому підводний човен приватної компанії OceanGate Expeditions, який віз туристів до затонулого “Титаніка” на дні Атлантики, зник в океані. “Титан” мав “життєзабезпечення” на 96 годин для екіпажу з п’яти людей. До пошуків батискафа залучили міжнародний флот та флот кораблів США та Канади з вузькоспеціалізованим обладнанням та технічними експертами.

Як повідомляли "Ми-Україна", після зникнення “Титана” відомий кінорежисер Джеймс Кемерон, який зняв стрічку “Титанік”, заявив, що він раніше попереджав про небезпеку спускатися до судна.

Головне