ЗМІ: Ізраїль почав використовувати штучний інтелект для планування ударів по Ірану

ЗМІ: Ізраїль почав використовувати штучний інтелект для планування ударів по Ірану

ЦАХАЛ або ж Армія оборони Ізраїлю під час вибору об'єктів для авіаударів у Ірані використовує штучний інтелект. Про це пише Bloomberg з посиланням на офіційних осіб.

Зокрема, ізраїльські військові використовують систему рекомендацій штучного інтелекту під час обробки великого обсягу даних для планування авіаударів.

Відомо, що ЦАХАЛ користується відразу декількома моделями ШІ. Так, система не лише допомагає визначити об'єкти для авіаударів, але і розраховує навантаження боєприпасів, визначає пріоритети та складає графік ударів.

В Ізраїлі наголошують, що всі системи контролюються людьми, які перевіряють затверджені ШІ дані. Оскільки такі системи наразі не підпадають під дію жодного міжнародного або державного регулювання.

І хоча прихильники ШІ заявляють, що видані системою алгоритми можуть перевершити людські можливості, критики наголошують, що у разі невдалих обчислень можуть постраждати мирні люди.

"Якщо є помилка в обчисленні ШІ, то кого ми звинуватимемо? Можна знищити цілу родину через помилку", - заявив Тал Мімран, викладач міжнародного права Єврейського університету в Єрусалимі та колишній юридичний радник армії.

Поки всі деталі використання штучного інтелекту в армії Ізраїлю залишаються засекреченими. Однак є інформація, що ЦАХАЛ вже працював з ШІ при нанесенні авіаударів по сектору Газа. 

"Те, що раніше займало години, тепер займає хвилини, і ще кілька хвилин для перевірки людиною", - зазначили в ЦАХАЛі. 

Як повідомляли "Ми-Україна", чат-бот Bard від Google на основі штучного інтелекту (ШІ) відтепер доступний в Україні

Головне