ЗМІ: Італія погодилася надати Україні батарею ЗРК SAMP/T

ЗМІ: Італія погодилася надати Україні батарею ЗРК SAMP/T

Італія планує надати Україні батарею ЗРК SAMP/T. Про це повідомляє видання Rivista Italiana Difesa з посилання на відповідне рішення прем'єр-міністерки Італії Джорджії Мелоні.

У виданні наголошують, що прискорення надання Україні SAMP/T пов'язане з тиском, який чинили на Італію Сполучені Штати Америки.

"Схема, за якою має бути передана батарея, дуже складна, і нині деталі конфіденційні. Ймовірно, батарея складатиметься з "шматочків" італійської системи та "шматочків" французької системи", - зазначають у виданні.

Також повідомляється, що італійські військові та Міністерство оборони країни були проти того, щоб Україна отримала SAMP/T, однак Вашингтону вдалося переконати владу Італії й два чи три дні тому Мелоні все ж наказала передати Україні батарею ЗРК SAMP/T.

Нагадаємо, зенітно-ракетний комплекс SAMP/T є одним з найбільш сучасних елементів європейської протиракетної оборони - він здатен збивати балістичні ракети. Україна ж наразі не має у своїй повітряній обороні систем, які можуть це робити. Тож SAMP/T помітно посилить нашу ППО.

Як повідомляли "Ми-Україна", Литва планує надати Україні системи протиповітряної оборони та зенітні установки. 

Головне