Жовква : Позиція Канади і Трюдо щодо членства України в НАТО є однією з найпотужніших

Жовква : Позиція Канади і Трюдо щодо членства України в НАТО є однією з найпотужніших

Позиція прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо щодо членства України в НАТО, яку він висловив сьогодні у Києві, є найсильнішою з позицій всіх держав G7. Про це заявив заступник голови Офісу Президента України Ігор Жовква в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

"Дуже чітка і недвозначна заява і відповідна двостороння декларація. Канада підтримує членство України в НАТО тоді коли для цього складуться безпекові умови. Всі розуміємо, що до перемоги Україна не буде повноправним членом НАТО, але процес руху потрібно розпочати вже зараз. Тому Трюдо… Це, до речі, найсильніша заява серед лідерів G7 членів НАТО. Німеччина, Франція, Італія, ми мали також відповідні заяви з лідерами цих країн країн, коли Президент відвідував ці країни. Але тут дуже сильна заява саме канадського лідера. Маємо всі підстави говорити про те, що Канада буде одним з лідерів підготовки важливих рішень для Вільнюського саміту", - зазначив Жовква.

Він також додав, що сьогодні у Києві Трюдо говорив про гарантії безпеки для України.

"Так само сьогодні говорили про гарантії безпеки. Ми говорили про те, що одним з рішень Вільнюського саміту повинні стати багатосторонні гарантії безпеки для України. Пізніше вони можуть доповнитися двосторонніми гарантіями. Але багатосторонні гарантії це те, що нам потрібно до членства в НАТО", - наголосив представник ОПУ. 

Як повідомляли "Ми-Україна", прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час візиту до Києва 10 червня висловив переконання, що Україна стане членом НАТО.

Головне