Жодна країна Європи не має такого потенціалу у зеленій енергетиці, як Україна, - Шурма

Жодна країна Європи не має такого потенціалу у зеленій енергетиці, як Україна, - Шурма

Жодна країна Європи не має такого потенціалу у зеленій енергетиці, як має Україна. Також в найближчі місяці Україна може отримати мільйони доларів, які підуть на компенсації громадянам та відбудову.

Про це заявив заступник керівника Офісу Президента України Ростислав Шурма в ефірі марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

"Жодна європейська країна не добуває 80 млн тонн руди, як її добуваємо ми. Тому це буде великий предмет нашої дискусії з Єврокомісією, щоб зробити такий бізнес-проєкт відбудови з будівництва до 50 млн тонн зелених потужностей на територіях родовищ залізної руди - Кривий Ріг, Горішні Плавні, Дніпрорудне", - зазначив заступник керіника ОП.

Він також додав, що в найближчі місяці Україна може отримати перші мільйони доларів, які підуть на компенсації громадянам та відбудову.

"Ми починаємо вже робити програми для миттєвої компенсації коштів. Уряд вже запустив програму "єВідновлення" і поступово десятки тисяч громадян почнуть кошти отримувати. І вже ось-ось у великих масштабах запрацює пільгова іпотека", - наголосив Шурма.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, генеральний директор ПрАТ “Укргідроенерго” Ігор Сирота заявив, що через підрив росією Каховської ГЕС фахівці щодня працюють над тим, щоб не лише збалансувати енергосистему України, але і подавати людям воду. Разом з тим він додав, що наразі рівень води у Каховському водосховищі впав до 9,98 метра.

При цьому рівень води у ставку-охолоджувачі Запорізької атомної електростанції стабільний. Попри підрив російськими окупантами греблі Каховської ГЕС, ситуація залишається стабільною та контрольованою.

Головне