Зеленський зустрівся з американськими сенаторами та обговорив F-16

Зеленський зустрівся з американськими сенаторами та обговорив F-16

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з американськими сенаторами Річардом Блюменталем, Ліндсі Гремом та Елізабет Уоррен та обговорив, зокрема, початок передачі F-16.

Про це повідомила пресслужба глави української держави. Як зазначається, український президент високо відзначив наявну в Конгресі США двопалатну та двопартійну підтримку України. Він висловив окрему подяку президенту Сполучених Штатів та всьому американському народу за лідерство в оборонній і фінансовій допомозі нашій країні.

"Ми щиро вдячні президенту США, Конгресу, усьому американському народу за допомогу, яка нам надається", - наголосив Зеленський.

Президент України поінформував співрозмовників про ситуацію на фронті. Він підкреслив пріоритетность питання подальшого посилення системи української обороноздатності.

Крім того, було відзначено важливість початку процесу передачі Україні літаків F-16, тренування пілотів та подальшої підтримки з боку США в цьому питанні.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський у Києві обговорив з прем’єр-міністром Молдови Доріном Речаном транзит українського продовольства територією країни-партнерки. Як зазначається, зустріч політиків відбулася в межах проведення третього саміту міжнародної Кримської платформи.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, gрезидент України Володимир Зеленський у середу, 23 серпня, зустрівся у Києві з президенткою Угорщини Каталін Новак. Як зазначив глава української держави, переговори з Новак були предметними та стосувалися “розвитку двосторонніх відносин”. Як відомо, Каталін Новак у Києві долучилася до саміту Кримської платформи. Під час заходу вона заявила, що росія повинна піти з Криму.

Головне