Зеленський: Одесу захистять додаткові системи SAMP/T або Patriot

Зеленський: Одесу захистять додаткові системи SAMP/T або Patriot

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Одесу можуть захистити лише додаткові системи протиповітряної оборони SAMP/T або Patriot від партнерів.

Про це він повідомив на пресконференції в Києві після зустрічі з главою уряду Ірландії Лео Варадкаром.

"Є дві системи на сьогодні. Я домовлявся з президентом Макроном і прем'єр-міністром Італії Джорджією Мелоні, коли ми отримали SAMP/T. Не будемо зараз говорити, де знаходяться ці системи, але вони працюють, працюють чудово", - розповів Зеленський.

Водночас президент додав, що якби Україна мала відповідні додаткові системи, то вони захистили б інфраструктуру Одеси і не тільки портову.

"Або це системи Patriot. Ви також прекрасно знаєте, хто нам дав ці системи. Але всього цього поки що не вистачає, щоб захистити відповідну інфраструктуру", - зазначив глава української держави.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що російський удар по Одесі минулої ночі був свідомо спрямований на інфраструктуру “зернової угоди”. За словами глави української держави, цей російський удар було завдано не лише по Україні, але і по всіх у світі. Разом з тим президент України наголосив, що наказав посилити захист людей та інфраструктури у портах.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше,голова Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що росіяни обстрілюють Одесу, бо хочуть спричинити голод у світі.

“Російський терор Одеси ще раз доводить – їм потрібен голод і проблеми в країнах Глобального Півдня. Вони хочуть створити кризу біженців для Заходу. Все робиться для того, щоб послабити союзників та політично втрутитися у внутрішні справи цих країн”, – заявив голова ОПУ.

Головне