Зеленський обговорив із спецпредставницею США пріоритетні для відбудови області України

Зеленський обговорив із спецпредставницею США пріоритетні для відбудови області України

Президент Володимир Зеленський провів зустріч із спеціальним представником Президента США з відновлення України Пенні Пріцкер, під час якої обговорили підтримку найбільш перспективних галузей української економіки.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

"Дуже важливим питанням для нас є відновлення – як післявоєнне, так і вже зараз, поки триває війна. Зокрема, ви можете прибути в Україну й побачити, як зараз працюють школи, бомбосховища, госпіталі та енергетична інфраструктура, яка є ключовою напередодні зими", – сказав Зеленський під час зустрічі.

Сторони обговорили пріоритетні для відбудови області нашої країни, а також підтримку найбільш перспективних галузей української економіки.

Зеленський відзначив важливість участі американського бізнесу у відновленні об’єктів інфраструктури, зруйнованих унаслідок повномасштабного російського вторгнення. Зокрема, це школи, дитячі садки, житлові будинки, енергетичні об’єкти.

Як писали “Ми-Україна” ранішеорганізацію Об’єднаних Націй потрібно реформувати. Відповідну заяву зробив президент України Володимир Зеленський під час виступу на Раді Безпеки ООН.

“Коло постійних членів Ради Безпеки має відображати сучасність. Африканський Союз має бути тут постійно. Азія заслуговує на ширше постійне представництво. Німеччина заслуговує на місце серед постійних членів Радбезу. Латинська Америка має бути тут представлена – постійно. І держави Тихого океану. Потрібне розширення участі і доступу до роботи Ради Безпеки та її допоміжних органів для всіх членів Генеральної Асамблеї, яких не визнано агресорами”, – наголосив президент Зеленський.

Головне