Зеленський звернувся до світу у День пам'яті жертв Голокосту

Зеленський звернувся до світу у День пам'яті жертв Голокосту

Україна та всесвіт вшановують Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту 27 січня. Президент Володимир Зеленський закликав пригадувати страшну трагедію.

Відповідне звернення голова держави опублікував у Telegram.

"Сьогодні світ вшановує пам’ять мільйонів жертв Голокосту. Злочину нацистів, якому ніколи не буде забуття. Рукотворної катастрофи, яка забрала життя мільйонів невинних людей. Шість мільйонів євреїв були вбитіі", - йдеться у дописі.

Зеленський підкреслив, що кожне наступне покоління повинне знати правду про Голокост, оскільки це "дуже важливо, щоб людське життя залишалося найвищою цінністю для всіх народів світу".

Крім того, він закликав пригадувати про героїзм тих, хто, не зважаючи на тяжкі та жахливі часи, зберігав у своїй душі добро та рятував життя інших, навіть якщо їхні імена залишалися невідомими.

"На жаль, ми не знаємо всіх таких історій порятунку, багато імен Праведників та рятівників залишилися невідомими. Але кожне ім’я, яке відоме, має бути збережене навіки. Щоб людство завжди пам'ятало, що навіть у найтемніших обставинах варто вірити й допомагати світлу перемогти", - підкреслив глава держави.

Як відомо, День пам'яті жертв Голокосту був оголошений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 1 листопада 2005 року. Ця резолюція, що мала 100 державних співавторів, вшановує пам'ять про жертв нацистського терору під час Другої світової війни. Відомо, що геноцид, організований нацистським режимом, спричинив загибель третини всіх євреїв світу та представників інших національностей.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, між Україною і Польщею вже розпочався обмін листами щодо експортних ліцензій.

Головне