Зеленський затвердив склад делегації для переговорів про вступ в ЄС

Зеленський затвердив склад делегації для переговорів про вступ в ЄС

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про створення делегації для участі у переговорах з Європейським Союзом щодо укладення Угоди про вступ України до ЄС.

Указ оприлюднено на сайті Офісу Президента України.

Делегацію очолить віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина. До її складу також увійдуть керівник ОП Андрій Єрмак, його заступники Ігор Жовква та Ірина Мудра, перший заступник голови ВР Олександр Корнієнко, міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов та міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець.

Загалом у делегації буде 35 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головний результат Саміту миру – демонстрація широкої підтримки позиції України

Крім того, указом президента Кабміну доручено забезпечити всебічне опрацювання переговорних позицій України під час переговорів з ЄС щодо укладення Угоди про вступ України до ЄС із залученням представників громадськості та бізнесу.

Раніше стало відомо, що США та союзники обговорюють, наскільки рішуче взяти на себе зобов’язання щодо членства України в НАТО на майбутньому 75-му саміті у Вашингтоні.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, США надали Україні дозвіл бити американською зброєю по території росії, адже вважають це питанням здорового глузду. 

Головне