Зеленський засудив замах на Роберта Фіцо

Зеленський засудив замах на Роберта Фіцо

Президент Володимир Зеленський відреагував на повідомлення про замах на прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо раніше в середу. 

Президент України назвав напад на прем'єра Словаччини "жахливим" та висловив сподівання, що він швидко одужає. Також Зеленський висловив солідарність з народом Словаччини.

"Ми рішуче засуджуємо цей акт насильства проти глави уряду нашої сусідньої держави-партнера. Слід докласти всіх зусиль, щоб насильство не стало нормою в будь-якій країні, формі чи сфері", - наголосив Володимир Зеленський.

Він зауважив, що міжнародна спільнота має докласти всіх зусиль для того, щоб "насильство не стало нормою в жодній країні, в жодній формі та в жодній сфері".

"Необхідно докласти всіх зусиль для того, щоб насильство не стало нормою в жодній країні, в жодній формі та в жодній сфері. Щиро сподіваємося на швидке одужання Роберта Фіцо і висловлюємо нашу солідарність з народом Словаччини", – додав президент.

Нагадаємо, у прем'єра Словаччини Роберта Фіцо стріляли під час виїзного засідання уряду, в результаті його доставили до медичного закладу із пораненнями, інформує Telegram-канал "Ми-Україна".

Відомо, що прем'єр перебуває у тяжкому стані. Нападник крикнув Фіцо "Робо, йди сюди", після чого почав стріляти.

Як писали "Ми-Укарїна" раніше, президент України Володимир Зеленський зустрівся з американським благодійником Деллом Лоєм Хансеном. 

Президент України подякував Хансену за допомогу з перших днів війни.

Головне