Зеленський не виключив атак росії на українські АЕС

Зеленський не виключив атак росії на українські АЕС

Президент України Володимир Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС. Про це він заявив під час онлайн-виступу на засіданні Ради Європейського Союзу.

“росія вже знищила майже всю нашу теплову енергетику Греблі та обладнання гідроелектростанцій, а також газова інфраструктура зазнають терористичних атак. росія не відмовляється від радіаційного шантажу і, зокрема, продовжує жорстоко гратися з безпекою Запорізької АЕС. Ми не виключаємо, що інфраструктура інших наших атомних електростанцій і розподільчих мереж також перебуває під загрозою з боку російського терору”, - сказав Президент.

Зеленський вкотре наголосив, що Україна потребує засобів ППО. Зокрема, систем "Patriot", "Iris-T", "Samp-Т" та “Nasams”.

Президент визнав успіхи росіян на фронті і підкреслив, що єдина причина цього успіху - це брак зброї у ЗСУ.

"Російська армія відчуває свою силу практично в усьому, що належить до збройного компонента. І саме завдяки цій силі – в артилерії, в техніці, в умінні діяти в небі – вони чинять на нас тиск на фронті і поступово рухаються. Путін тепер сподівається, що йому вдасться домогтися успіху у своєму контрнаступі, і єдиним корінням цієї надії є брак зброї серед наших солдатів", - зазначив голова держави.

Як повідомляв “Ми-Україна”, Зеленський обговорив допомогу ВПО з директоркою Міжнародної організації з міграції.

Головне