Зеленський наприкінці жовтня відвідає Ісландію

Зеленський наприкінці жовтня відвідає Ісландію

Президент України Володимир Зеленський візьме участь у 76-й сесії Нордичної ради, яка проходить у Рейк'явіку з 28 по 31 жовтня. Про це повідомив прем'єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо на своїй сторінці в соціальній мережі Х.

Прем’єр-міністр Фінляндії повідомив, що "з нетерпінням чекає" зустрічі з президентом Володимиром Зеленським на засіданні Нордичної ради в Рейк'явіку. Проте він не уточнив, коли точно запланована зустріч.

Фінський прем'єр висловив очікування щодо майбутньої зустрічі з українським лідером під час саміту, хоча точна дата візиту поки не уточнюється.

Цьогорічна сесія Нордичної ради, яка є головним політичним форумом країн Північної Європи, присвячена темі "Мир і безпека в Арктиці". Також на порядку денному – обговорення можливого оновлення Гельсінської угоди.

Нагадаємо, українські захисники ведуть активні бої з російськими загарбниками на кількох напрямках фронту. Попри значні втрати, ворог продовжує спроби прорвати українську оборону. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Харківській області поблизу Чугуєва російські війська завдали цілеспрямованого удару зенітно-ракетним комплексом "С-300" по ангару, де зберігалися запаси зерна.

Головне