Збиття літака МАУ в Ірані: Україна подала позов до Міжнародного суду ООН

Збиття літака МАУ в Ірані: Україна подала позов до Міжнародного суду ООН

Сполучене королівство, Канада, Швеція та Україна цього тижня подали позов проти Ірану до Міжнародного суду ООН. А все через те, що у 2020 році у Тегерані збили український пасажирський літак, в результаті чого загинули всі пасажири та члени екіпажу.

Про це йдеться  у  спільній заяві Міжнародної групи з координації допомоги жертвам рейсу PS752, оприлюдненій на сайті МЗС України.

“Цього тижня в Гаазі ми спільно подали позов до Міжнародного Суду ООН, тим самим розпочавши провадження проти Ірану у зв’язку з порушенням ним Конвенції про боротьбу з незаконними актами, спрямованими проти безпеки цивільної авіації 1971 року”, – йдеться у заяві.

Автори заяви додали, що спільний позов відображає їхню непохитну відданість досягненню справедливості для усіх сімей жертв рейсу PS752.

Раніше повідомлялося, що Україна, Канада, Швеція та Сполучене королівство не досягли згоди з Іраном. Розбіжності виникли щодо арбітражу за статтею Конвенції про боротьбу з незаконними актами, спрямованими проти безпеки цивільної авіації.

Нагадаємо, 17 лютого 2022 року на території аеропорту "Бориспіль" відкрили сквер пам’яті жертвам авіакатастрофи літака МАУ рейсу PS752, що був збитий поблизу Тегерана.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, “Укрзалізниця” отримає від ЄС кошти на модернізацію прикордонних пунктів пропуску з Польщею, Словаччиною, Угорщиною та Румунією. Як зазначається, кошти нададуть у рамках фінансового інструменту Connecting Europe Facility (CEF).

Головне