Збудований росіянами в Керчі корабель "Циклон" - чергова пропаганда: у ВМС ЗСУ пояснили чому

Збудований росіянами в Керчі корабель

Новий російський ракетоносій "Циклон", збудований у Керчі та днями офіційно введений в ВМФ рф, є черговим пропагандистським трюком росії. Про це заявив речник Військово-морських сил ЗС України Дмитро Плетечнук. В ефірі "Ми-Україна" він пояснив, чому у цьому переконаний.

"Головне, що це черговий пропагандистський трюк від росіян. Вони включили до складу Військово-морського флоту рф корабель, який не відповідає усій процедурі. Це означає, що цей малий ракетний корабель проєкту "Каракурт" було поставлено в стрій без відповідних випробувань. Так він має устаткування для запуску "Калібрів", ходові і бойові випробування він мав пройти ще восени 2021 року. Після цього вони намагалися упродовж 2022 року провести ці державні випробування - не вийшло. Так само на початку цього року вони намагалися і знову не вийшло", - розповів Плетенчук.

Речник ВМС ЗСУ наголосив, що це не завадило увести його в стрій, адже їм потрібна "картинка".

"З усім тим, корабель, основним завданням якого є запуск крилатих ракет, жодного пуску крилатих ракет не зробив до того, як його взяли до складу", - підкреслив він.

Як відомо, малий ракетний корабель "Циклон" був уведений до складу російського ВМФ 12 липня. Росіяни кажуть, що він оснащений пусковою установкою для "Калібрів" та новітніми системами ППО. Судно було збудовано в тимчасово окупованій Керчі в Криму на заводі "Залів".

Як писав "Ми-Україна" раніше, російська окупаційна армія 13 липня вночі атакувала Україну 20 ударними БПЛА, балістичною ракетою “Іскандер-М” та двома крилатими ракетами “Калібр”.

Головне