Збиті "шахеди" на Херсонщині були чорного кольору, – Гуменюк

Збиті

Збиті у Херсонській області російські ударні дрони "шахеди" іранського виробництва були пофарбовані в чорний колір для ускладнення роботи мобільним вогневим групам.

Про це заявила речниця обʼєднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталя Гуменюк в ефірі національного марафону "Єдині новини".

"Поки що швидкісних шахедів ми не фіксували, але пофарбовані у темний колір ми вже бачили. Збиття підтвердило, що вони час від часу використовуються. Не всі в тих партіях, які ми зафіксували у нашій зоні відповідальності, пофарбовані у темний колір. Але на Херсонщині днями ми зафіксували збиті "шахеди" чорного кольору", – повідомила речниця ОК "Південь".

За її словами, окупанти розраховують, що це ускладнить процес виявлення цілей, адже мобільні вогневі групи орієнтуються акустично. Тож за допомогою прожекторів їм складніше виявити у чорному небі чорний шахед.

Нагадаємо, у ніч проти вівторка, 19 грудня, російські окупаційні війська атакували Україну ударними дронами "шахедами". Протиповітряна оборона збила всі ворожі цілі. Як зазначається, у Хмельницькій області було знищено два із двох дронів-камікадзе. Ними російська армія намагалась атакувати із району Приморсько-Ахтарськ, що в Краснодарському краї росії.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російські окупанти розгорнули додаткові майданчики для запуску ударних дронів "шахедів" у Криму, розповіла керівниця ОК "Південь" Наталя Гуменюк. Вони розуміють, що дійсно можуть бути уражені Збройними силами України, які дістають аж до Керчі. 

Головне