Затриманого за хабарництво голову Тернопільської облради звільнили з-під варти

Затриманого за хабарництво голову Тернопільської облради звільнили з-під варти

Голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко, якого відправили за ґрати за хабарництво, вийшов з-під варти під заставу. Про це повідомив його адвокат Олександр Тананакін.

За словами правозахисника, його підзахисного звільнили з-під варти після того, як за нього внесли 800 тисяч гривень застави.

"Коли буде наступне судове засідання невідомо, про це ще рано говорити", - заявив Тананакін.

Після виходу з-під варти під заставу Головко зобов'язаний прибувати до слідчого, прокурора або суду за кожною вимогою. Йому також заборонено покидати територію Тернопільської області без дозволу слідчого, прокурора або суду, так само як і змінювати місце проживання та місце роботи.

Крім того Головко не має права спілкування з особами, указаними в ухвалі суду. Він зобов'язаний здати закордонний паспорт та всі документи, які надають йому право на виїзд з України і буде носити електронний браслет.

Нагадаємо, 26 червня НАБУ затримало за хабар у великому розмірі голову Тернопільської облради Михайла Головка. Також були затримані двоє заступників голови  Тернопільської обласної військової адміністрації – Ігор Дем’янчук та Ігор Гайдук. Також у НАБУ оприлюднили запис розмови між підприємцем та чиновниками Тернопільщини, які вимагали з нього гроші. 

28 червня ВАКС на два місця відправив за ґрати Михайла Головка з альтернативою внесення застави у розмірі понад 805 тисяч гривень.

Як повідомляли "Ми-Україна", Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід ще одному заступнику голови Тернопільської ОВА у справі про хабар. Його заарештували з можливістю внесення застави.

Головне