На Дрогобиччині затримано наркоторговця, який щомісячно заробляв понад 16 млн грн

На Дрогобиччині затримано наркоторговця, який щомісячно заробляв понад 16 млн грн

Прокуратура Львівської області повідомила про викриття та затримання 34-річного уродженця Маріуполя, який організував на Дрогобиччині масштабне виробництво психотропної речовини “PVP”.

Про це повідомляє Львівська обласна прокуратура.

За даними слідства, фігурант, маючи знання хімії, орендував гаражні приміщення та облаштував там дві лабораторії, де в промислових масштабах вироблялося близько 40 кг “PVP"”на місяць. “Робочі місця” були оснащені спеціальним обладнанням та інструментами, а прекурсори для виготовлення психотропу фігурант отримував поштою.

Готовий продукт збували у вигляді “мастеркладів” на території Західної України. За попередньою інформацією, щомісячний прибуток від цього злочинного бізнесу становив понад 16 мільйонів гривень.

Під час проведених обшуків у гаражних приміщеннях, за місцем проживання та в автомобілі фігуранта виявлено та вилучено:

  • Прекурсори, засоби та обладнання для виготовлення психотропної речовини;
  • Електронні ваги;
  • Мобільні телефони, сім-картки;
  • Банківські картки;
  • “PVP” у кристалічному та рідкому стані;
  • Інші наркотичні засоби.

Підозрюваному інкримінують незаконне виготовлення, зберігання, перевезення та збут особливо небезпечної психотропної речовини в особливо великих розмірах(ч. 2, 3 ст. 307 КК України), а також незаконне придбання та зберігання прекурсорів з метою їх використання для виготовлення психотропної речовини з метою збуту (ч. 2 ст. 311 КК України).

Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Слідчі дії тривають. Встановлюються всі причетні до злочину особи.

Досудове розслідування здійснюється за оперативного супроводу УБН Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Кривому Розі судитимуть угруповання наркоторговців, у яких поліцейські вилучили 400 кг психотропів та прекурсорів. Учасникам організації загрожує до 12 років ув’язнення.

Головне