Затримали депутата-кума Медведчука, який займався рекетом (відео)

Затримали депутата-кума Медведчука, який займався рекетом (відео)

СБУ затримала депутата-кума одіозного Віктора Медведчука - Івана Чубирка. Він займався рекетом на Закарпатті. Йому та спільникам загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна. Про це повідомила Служба безпеки України.

Слідчі кажуть, що в березні 2022 року затриманий планував стати народним депутатом замість свого однопартійця Іллі Киви, якого позбавили депутатського мандата.

Правоохоронці встановили, що затриманий депутат облради організував угруповання, яке намагалося "тримати в страху" жителів прикордонного регіону.

"Депутат разом зі своєю "правою рукою" – ще одним кримінальним авторитетом, вимагали з місцевого підприємця 135 тис. доларів США. Щоб змусити чоловіка віддати гроші, поплічник лідера банди викрав у потерпілого автомобіль та обіцяв повернути у разі виплати всієї суми вигаданого "боргу". Співробітники СБУ затримали депутата та його спільника "на гарячому" під час передачі їм першої частини грошей у розмірі 20 тис. доларів від постраждалого підприємця", - зазначили у пресслужбі СБУ.

Слідчі провели обшуки на роботі та у будинку Чубирка та його спільників. За їхніми результатами, було виявлено речові докази рекету. Їх затримали та готуються повідомити про підозру за двома статтями ККУ: частина 4 статті 189 (вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану) та частина 3 статті 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом).

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські війська у суботу, 7 жовтня, обстріляли мирне населення Харківської області. “Росіяни обстріляли село Пересічне Харківського району. Удар був завданий ракетою С-300”, - йдеться в повідомленні.

Головне