Заступника голови Запорізької облради затримали на хабарі, - СБУ

Заступника голови Запорізької облради затримали на хабарі, - СБУ

Співробітники Служби безпеки України та Національного антикорупційного бюро викрили на хабарі заступника голови Запорізької обласної ради. Про це повідомили у пресцентрі СБУ.

Чиновник разом зі спільниками, а саме зі своїм помічником та місцевим депутатом, намагалися підкупити директора обласного медичного закладу.

За даними СБУ, очільник медустанови за гроші мав сприяти перемозі наперед визначених компаній у медичних закупівлях та вчиненню фінансових операцій вказаним медичним закладом в інтересах фінансових установ.

"Правоохоронці викрили всіх трьох посадовців облради "на гарячому", одразу після передачі ними всієї суми неправомірної вигоди", - наголосили у СБУ.

Правоохоронці нині проводять обшуки за місцями роботи та проживання фігурантів цієї справи.

"У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі), вирішується питання щодо повідомлення чиновникам про підозру. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину", - повідомили у Службі безпеки.

Якщо провину чиновників буде доведено, їх на 10 років відправлять за ґрати та конфіскують їхнє майно.

Як повідомляли "Ми-Україна", cпівробітники ДБР повідомили про підозру керівнику одного з підрозділів військової частини на Київщині, який отримував гроші за надання послуг з оформлення відпусток, матеріальної допомоги та інших соціальних послуг.

Головне