Зараз втрати ворога велетенські: Фітьо пояснив, з чим це пов'язано

Зараз втрати ворога велетенські: Фітьо пояснив, з чим це пов'язано

Російське окупаційне військо продовжує активно кидати в бій всі наявні сили, відповідно збільшуються і його втрати. Лише за перші 16 днів грудня в зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця", яка охоплює Харківський, Ізюмський, Лиманський, Лисичанський, Курахівський, Куп'янський, Бахмутський та Вугледарський відтинки фронту, ворог втратив майже 7700 бійців та 500 одиниць техніки. 

 "Зараз втрати ворога велетенські. У смузі відповідальності ОСУВ "Хортиця" з 1 по 16 грудня було знищено 7697 чоловік особового складу та 485 одиниць техніки (ушкоджено або знищено - ред.), з яких 67 танків, 99 ББМ та 77 гранатометів і мінометів різних калібрів", - розповів в ефірі марафону "Єдині новини" керівник служби зв’язків із громадськістю командування Сухопутних військ ЗС України Володимир Фітьо.

Він наголосив, що нині всі штурми піхоти ворога підтримуються бронетехнікою. Росіяни застосовують БМП для підвозу бійців і танки - для їхз прикриття - "і це все наші захисники знищують". 

Фітьо наголосив на тому, що резервів у противника ще багато. 

"На превеликий жаль, ця країна за своїм населенням вчетверо більша за Україну. Ресурси у них є і ВПК працює. Зброя на складах зберігання також є, це все застосовується противником. Звичайно, цей ресурс не є безмежним, ми зараз завдаємо максимальних втрат ворогу, які він тільки може нести. Все залежить від того, скільки їхнє суспільство ще терпітиме такі втрати", - пояснив він. 

Нагадаємо, у Міноборони підрахували, що за минулий тиждень ЗС України знищили понад 7000 військовослужбовців армії рф та майже 700 одиниць військової техніки.

Як писав "Ми-Україна" раніше, за підсумками бойової доби 17 грудня сукупні втрати окупаційного війська рф у війні проти України зросли на ще 1090 солдатів. Сили оборони України також утилізували 44 танки, 60 бойових броньованих машин, майже 40 артилерійських системи та 12 БпЛА. 

Головне