Замість допомоги ЗСУ - продаж "наліво": НАБУ розкрило схему розкрадання на 270 млн грн

Замість допомоги ЗСУ - продаж

Правоохоронці завершили розслідування за підозрою керівника державного підприємства у привласненні засобів захисту рослин на суму понад 270 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро України.

Як відомо, слідство проводилось спільно НАБУ і САП.

За даними слідства, навесні 2022 року одна з районних військових адміністрацій безкоштовно передала державному підприємству конфісковані засоби захисту рослин. Державне підприємство отримало їх з метою використання під час посівної, з подальшою передачею частини врожаю на потреби ЗСУ.

Однак, отримавши засоби захисту, керівник державного підприємства не зареєстрував їх, а організував їх перевезення на приватні склади, звідки здійснював продаж приватним підприємствам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ та Нацполіція ліквідували шість схем ухилення від мобілізації: серед організаторів лікар з паспортом рф

Внаслідок цього державне підприємство зазнало збитків у розмірі понад 270 млн грн.

Повідомляється, що в межах розслідування правоохоронці вилучили й арештовували залишки нереалізованих засобів захисту рослин на суму 46,2 млн грн та забезпечили їх передачу до АРМА.

Нагадаємо, колишній заступник голови обласної держадміністрації вимагав хабар в 200 тисяч доларів за виділення приватному товариству лісової ділянки. Наразі правоохоронці повідомили йому про підозру.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, правоохоронці в Дніпрі затримали злочинну групу, яка викрала 50-річного чоловіка з метою заволодіння його житлом.

Головне