Замах на опозиціонера Садикова: Україна ініціює екстрадицію підозрюваних

Замах на опозиціонера Садикова: Україна ініціює екстрадицію підозрюваних

Український Офіс генерального прокурора розпочав процедуру екстрадиції осіб, підозрюваних у замаху на вбивство казахського журналіста та опозиціонера Айдоса Садикова. Цей резонансний інцидент стався 18 червня в Києві.

За інформацією пресслужби ОГПУ, наразі готується пакет документів для звернення до компетентних органів Республіки Казахстан щодо екстрадиції двох осіб, яких підозрюють у скоєнні особливо тяжкого злочину.

Нагадаємо обставини події: у Шевченківському районі Києва невідомий здійснив збройний напад на Садикова, зробивши постріл у його автомобіль. Журналіст отримав важкі поранення і був госпіталізований. Дружина пораненого публічно звинуватила владу Казахстану у причетності до нападу, що додало політичного резонансу справі.

Українські правоохоронці оперативно встановили особи двох підозрюваних - громадян Казахстану. Їм було повідомлено про підозру та оголошено у міжнародний розшук.

"Їм повідомлено про підозру у замаху на умисне вбивство, вчиненому на замовлення та за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 15 п. п. 11, 12, ч. 2 ст. 115 КК України) та оголошено в міжнародний розшук", - йдеться у дописі.

Згодом стало відомо, що один із підозрюваних здався правоохоронним органам Казахстану і був заарештований.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив про готовність своєї країни долучитися до розслідування цієї справи.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід народному депутат Миколі Тищенку, якого підозрюють у незаконному позбавленні волі колишнього військовослужбовця у Дніпрі.

 

Головне