Закопали в землю і підірвали: на Херсонщині виявили та знешкодили ракету окупантів "Точка-У" (відео)

Закопали в землю і підірвали: на Херсонщині виявили та знешкодили ракету окупантів

Спеціалісти виявили та знешкодили у Херсонській області російську ракету "Точка-У". Про це повідомили у пресслужбі Міністерства внутрішніх справ.

За даними МВС, ракету, що не здетонувала, знайшли у полі неподалік від населеного пункту. 

"На Херсонщині вибухотехніки виявили та знешкодили російську ракету "Точка-У". Ракету виявили в полі, поблизу одного з населених пунктів, вона не здетонувала, а бойова частина залишилася неушкодженою. З урахуванням того, під яким кутом вона увійшла в землю, встановлено, що пуск відбувся з тимчасово окупованих територій", - йдеться у повідомленні.

Також у відомстві зазначили, що знайдена ракета є частиною радянського зразка "Точка-У" з бойовою частиною у вигляді модифікованої авіаційної бомби. 

Щоб уламки ракети під час її знищення не розлетілися на велику відстань і нікого не поранили, її перед знешкодженням закопали у землю.

"Вибухова хвиля від підриву мала бути дуже сильною. Ситуацію ускладнювало те, що ракета влучила неподалік важливих ліній комунікацій. Тому, ракету транспортували, аби максимально безпечно знешкодити. Бойову частину закопали у котлован, щоб ґрунт взяв на себе основну детонацію, а уламки не розліталися далеко", - ідеться в повідомленні.

Як повідомляли "Ми-Україна", у річці Оскіл на Харківщині в п’ятницю, 27 липня, сапери-водолази підірвали півтонну російську авіаційну бомбу

Головне