Заборона експорту українського продовольства у Польщу є безстроковою, - уряд прийняв рішення 

Заборона експорту українського продовольства у Польщу є безстроковою, - уряд прийняв рішення 

Заборона на експорт у Польщі аграрної продукції українського виробництва буде безстроковою і залишатиметься в силі до її скасування. Польський уряд прийняв відповідне рішення, передає очільник місцевого Міністерства сільського господарства Чеслав Секерський

"Кордони не відкриються, ембарго на українську продукцію безстрокове - доки його не знімуть", - заявив він.

Міністр зауважив, що для розробки найефективніших рішень треба вести перемовини з аграріями-страйкарями. Він додав, що цей процес потребує часу. 

Секерський нагадав, що польська влада, як і обіцяла, згодна виконати озвучені фермерами умови, проте рішення необхідно адаптувати до вимог законодавства країни.

Нагадаємо, напередодні польська організація "Ошукане село" попередила про намір повторно перекрити пункт перетину "Медика-Шегині". Активісти зазначили, що протест продовжуватиметься через те, що їхні вимоги не були виконані. Страйкарі вимагають дотацій на закупівлю кукурудзи, збереження у цьому році сільськогосподарського податку на рівні попереднього та продовження можливості отримання позик на забезпечення ліквідності. 

4 січня свої погрози вони втілили у життя - рух пунктом пропуску "Медика - Шегині" блокуватиметься до 3 лютого. Страйкарі заявили, що пропускатимуть по три вантажних транспортних засоби на годину, гуманітарні вантажі, легковики та автобуси йтимуть без перешкод.

Як писав "Ми-Україна" раніше, блокування польсько-українського кордону триває. Найменша інтенсивність руху спостерігається на найбільшому пункті перетину "Ягодин", за останні дні поляки стали пропускати майже удесятеро менше машин.

 

Головне