За тиждень декларації подали три нардепи, - Новіков

За тиждень декларації подали три нардепи, - Новіков

 За цей тиждень декларації подали три народні депутати. Мова йде про Степана Кубіва, Оксану Савчук, Олександра Санченка.

Про це в ефірі телеканалу "Ми-Україна" заявив голова НАЗК Олександр Новіков.

"За цей тиждень подали свої декларації три народні депутати за 2021 рік. Це Степан Кубів, Оксана Савчук, Олександр Санченко. Також за 2022 рік подала Оксана Савчук і подав один заступник керівника Офісу президента Олег Татаров. З чим пов’язано прискорення подачі декларацій. З тим, що ми сподіваємося, що найпізніше в середині вересня буде проголосований Верховною Радою закон про відновлення обов’язків подачі декларацій. Всі змушені будуть подати декларації як за 2021, так і за 2022 рік і до квітня наступного року за 2023 рік", - зауважив він.

За його словами, це допоможе забезпечити доброчесність усіх високослужбовців в Україні.

Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну подання декларацій поки що добровільне. Проте Україна взяла на себе зобов'язання відновити обов'язкове декларування та повноваження НАЗК з перевірки декларацій. Меморандум з МВФ передбачає, що відповідний закон має бути ухвалено до кінця липня 2023 року.

Про те, що Україна має відновити систему електронного декларування, 22 червня заявив представник Єврокомісії під час оприлюднення проміжної оцінки України щодо виконання умов для початку переговорів про вступ до ЄС. Про підтримку негайного відновлення електронного декларування також неодноразово заявляли представники МВФ, G7, GRECO, Світового банку, Єврокомісії та інші міжнародні інституції.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Сили оборони непогано просуваються на Бахмутському напрямку.

Головне