За підсумками формату "Рамштайн" не оголосили про передачу Україні системи Patriot

За підсумками формату

Міністр оборони США Ллойд Остін наголосив, що посилення української протиповітряної оборони на сьогодні є пріоритетом. Про це повідомили у  The New York Times.

Голова Пентагону не оголосив про передачу Україні системи Patriot, яку анонсували американські ЗМІ.

"Члени контактної групи продовжують активізуватися і надавати Україні те, що їй потрібно, і коли вона цього потребує. Протиповітряна оборона залишається пріоритетом України. Я вітаю тих, хто докладає зусиль, щоб знайти більше систем протиповітряної оборони", — сказав він. 

Після підписання президентом Байденом Додаткового закону про національну безпеку, оновлена американська допомога стабільно надходить в Україну.

"А минулого тижня президент Байден оголосив про новий пакет безпекової допомоги за рахунок чергового скорочення наших запасів. Цей пакет на суму 225 мільйонів доларів надає Україні більше протиповітряної оборони, бронетехніки, протитанкового озброєння, артилерійських систем та боєприпасів", — сказав мініст.

Нагадаємо, на тимчасово окупованих територіях Донбасу російська федерація створила 14 "трудових загонів" для українських дітей та молоді, які протягом літа будуть працювати в росії.

Як писали "Ми-Україна" раніше, національний банк України підвищив курс долара до гривні до історичного максимуму. Про це повідомляють на сайті регулятора.

А це 40,69 грн за один долар. Це найвищий курс американської валюти за історію гривні.

Головне