За колишнього очільника Держспецзв’язку Юрія Щиголя внесли 25 млн грн застави, - ЗМІ

За колишнього очільника Держспецзв’язку Юрія Щиголя внесли 25 млн грн застави, - ЗМІ

За колишнього очільника Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України Юрія Щиголя внесли 25 млн грн застави.

Про це повідомило інформаційне агентство "РБК-Україна" з посиланням на власні джерела в правоохоронних органах.

Як зазначається, ексголова Держспецзв'язку вийшов з-під варти в п'ятницю, 24 листопада. Наразі на Щиголя поклали низку обов'язків. Серед них - йому потрібно здати паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд призначив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою або внесення застави у розмірі 25 млн грн ексголові Державної служби спеціального зв'язку Юрію Щиголю. Ця дія відбулася на підставі клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), яке було погоджено детективами НАБУ.

Напередодні керівництво Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України отримало підозри у розкраданні держкоштів. Йдеться про суму в 62 млн грн, якою керівні особи заволоділи під час закупівлі програмного забезпечення та устаткування. Різницю, отриману від реалізації оборудку, учасники схеми вивели за кордон - на рахунки підконтрольних компаній. Далі ці гроші, за планом, мали бути легалізовані та поділені між фігурантами.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації України заперечують ймовірну корупційну діяльність колишнього очільника відомства Юрія Щиголя. Як зазначається, відомство надало всю потрібну інформацію правоохоронцям та готове і надалі надавати дані.

Головне