З початку доби на лінії фронту зафіксовано 80 бойових зіткнень, - Генштаб

З початку доби на лінії фронту зафіксовано 80 бойових зіткнень, - Генштаб

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 80 бойових зіткнень, включаючи штурми позицій українських захисників на Харківському, Куп’янському, Лиманському та інших напрямках. Ворог також завдав 16 авіаударів і обстріляв прикордонні населені пункти Сумської та Чернігівської областей.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ в Telegram.

Російські загарбники продовжують штурмувати українські позиції, здійснивши три атаки на Харківському напрямку біля Тихого та Вовчанська, де один бій триває досі.

На Куп’янському напрямку відбулося шість бойових зіткнень, зокрема біля Берестового та Стельмахівки, чотири з яких вже завершені.

На Лиманському напрямку ворог 17 разів штурмував позиції українських військових поблизу Макіївки, Невського, Тернів та Торського, всі атаки були зупинені.

Сіверський напрямок зазнав трьох атак, де ворог намагався просунутися у бік Верхньокам’янського та Спірного, проте зазнав поразки.

На Краматорському напрямку неподалік Часового Яру та Богданівки, відбулось п’ять бойових зіткнень. Три бої ще продовжуються.  

На Торецькому напрямку окупанти збільшили кількість атак до восьми, наступаючи біля Залізного та Торецька. Половину атак вдалося відбити. Також ворог завдав 12 авіаударів, скинувши 22 КАБи близько Неліпівки та Торецька.

На Покровському напрямку ворог здійснив штурмові дії, проте українські захисники відбили 19 з 25 атак. 

На Курахівському напрямку з початку доби, окупанти п’ять разів штурмували українські позиції, біля Красногорівки,  Костянтинівки та Георгіївки. Всі безуспішні. 

На Придніпровському напрямку російські війська тричі атакували оборонні позиції, але зазнали поразки.

На інших напрямках фронту ситуація залишається без значних змін.

Як писали “Ми-Україна” раніше, за підсумками бойової доби 11 серпня загальні втрати ворога у війні проти України збільшились на ще 1080 солдатів армії рф. Сили оборони України також знищили два танки, п'ять бойових броньованих машин, 65 артсистем та ще три РСЗВ.

Головне