З-під завалів на Сумщині врятували 66 історичних гравюр

З-під завалів на Сумщині врятували 66 історичних гравюр

З-під завалів у Сумській області врятували 66 унікальних історичних гравюр, присвячених Голодомору. Їх знайшли після обстрілу училища в регіоні.

Про це повідомила пресслужба ДСНС України в Telegram-каналі. Як зазначається, у суботу, 29 липня, ворожа ракета зруйнувала навчальний корпус Сумського міжрегіонального вищого професійного училища. Там був розташований Центр досліджень руху опору Голодоморів на Сумщині.

"З початку його відкриття (майже шість років) тут діяла унікальна виставка графічних малюнків Миколи Бондаренка "Україна – 1933: кулінарна книга. Пам'ять людська". Експозиція включала 89 робіт", - йдеться в повідомленні.

При цому після ракетної атаки росіян унікальні роботи, завдяки яким практично весь світ дізнався про геноцид українців, опинились під завалами.

"Завдяки відповідальній та злагодженій роботі підрозділів ДСНС Сумщини, допомозі співробітників закладу та волонтерів більшість ліноритів Миколи Бондаренка – 66 гравюр – були врятовані", - розповіли в ДСНС.

Нагадаємо, російське окупаційне військо 29 липня ввечері здійснило ракетний удар по Сумах. Під ударом опинився один з начальних закладів міста. За попередніми даними, ворог поцілив по обласному центру ракетою “Іскандер”. На місці займання виникла пожежа. Попередньо відомо про одну загиблу особу та ще п’ятьох травмованих.

Наразі тривають рятувальні роботи.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, житель Сумської області понад рік ховав у себе на подвір’ї трофейний російський танк. Російський танк Т-80 визнали речовим доказом у кримінальному провадженні за фактом обстрілу Тростянецької лікарні. Зокрема, наприкінці березня минулого року окупанти били з цього танка по лікарні у місті Тростянець.

Головне