З митрополита УПЦ МП Павла зняли електронний браслет: що відомо

З митрополита УПЦ МП Павла зняли електронний браслет: що відомо

Печерський районний суд Києва розпорядився зняти електронний браслет із митрополита УПЦ МП Павла. Про це повідомила у коментарі Укрінформу прессекретар Київської обласної прокуратури Олена Ковальова та його адвокат Микита Чемкан у своєму Telegram-каналі.

Сторона захисту довела, що зняття браслету не підвищує ризики і митрополит не перешкоджає веденню справи.

"Суддя Печерського районного суду ухвалила зняти електронний браслет з митрополита Павла (Лебедя)", - зазначив Чемкан.

Прессекретар Київської обласної прокуратури розповіла, що ообвинувачений і досі зобов’язаний не відлучатись з місця свого проживання без рішення суду.

"Рішенням суду йому не продовжено дію обов'язку носити електронний засіб контролю. Проте обвинувачений і досі зобов’язаний не відлучатись з місця свого проживання без рішення суду, крім невідкладних випадків, пов’язаних з небезпекою для життя та здоров’я", - додала Ковальова.

Крім того, митрополит УПЦ МП Павло має утриматись від спілкування з потерпілими та свідками у кримінальному провадженні.

Нагадаємо, що Служба безпеки України повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври УПЦ МП, який здав противнику позиції українських захисників.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України викрила настоятеля храму Шепетівської єпархії УПЦ МП на Хмельниччині, який вихваляв російського диктатора Володимира Путіна перед вірянами. 

Головне