ЄС досі не дійшов згоди щодо ювілейного пакета санкцій проти рф, - Reuters 

ЄС досі не дійшов згоди щодо ювілейного пакета санкцій проти рф, - Reuters 

Держави-члени ЄС так і домовились напередодні щодо вмісту нового - вже десятого - пакета антиросійських санкцій. Очікувалось, що Євросоюз запровадить їх до річниці російського повномасштабного вторгнення в Україну. 

Як вдалось дізнатись Reuters від власних джерел, досі не узгоджено кілька важливих питань. 

“Є кілька невирішених питань, у тому числі щодо каучуку та зобов'язань щодо звітності”, — розповів один зі співрозмовників видання. 

За попередніми даними, сьогодні ЄС запланував ще один раунд додаткових переговорів.

“Ми, як і раніше, впевнені, що завтра угода буде швидко досягнута", - сказав один з європейських дипломатів. 

Він наголосив, що новий пакет санкцій буде затверджено в п'ятницю, 24 лютого. 

Нагадаємо, нова порція санкцій проти рф включатиме торгові обмеження на суму понад 10 мільярдів євро, включно з забороною на імпорт в ЄС російського каучуку. Черговий пакет заборонить Європі експортувати до росії технічне обладнання та запасні частини, які Кремль може використати на полі бою.

Окрім того, Брюссель вимагає від 27 країн блоку більш ретельно відстежувати російські активи на своїй території. Блок сподівається знайти механізми їх конфіскації на корись України.  

Десятий пакет санкцій передбачає внесення до чорного списку осіб, пов'язаних із Корпусом вартових ісламської революції за виробництво безпілотників, які використовуються проти України.

Як писав "Ми-Україна" раніше, радниця міністра енергетики Лана Зеркаль повідомила, що санкції проти “Росатому”, на яких давно наполягає українська сторона, не будуть включені до нового пакету обмежувальних заходів ЄС проти росії. Вона пояснила, що є дві країни в ЄС, які продовжують співпрацю з рф у сфері ядерної генерації.

Головне