Є конкретні практичні кроки щодо створення спецтрибуналу для керівництва рф, - Маслов

Є конкретні практичні кроки щодо створення спецтрибуналу для керівництва рф, - Маслов

Вже є конкретні практичні кроки для того, аби в майбутньому притягнути вище політичне та військове керівництво росії до відповідальності через створення спецтрибуналу. Зокрема, Україною підписана низка важливих документів із партнерами.

Про це повідомив народний депутат України, голова комітету Верховної Ради з питань правової політики Денис Маслов в ефірі "Ми-Україна".

"Ми зробимо все, аби був створений спецтрибунал на підставі резолюції Генеральної асамблеї ООН або на підставі багатосторонньої угоди для того, аби вищих керівників російської федерації посадити на лавку підсудних", - розповів Маслов.

Він також зазначив, що серед країн-партнерів відчувається єдність - усі розуміють, що трибунал має обов'язково бути створений.

"Вже є підтвердження цьому у вигляді конкретних практичних кроків реалізації. Зокрема, підписання документів нашим Генеральним прокурором щодо створення міжнародного центру з розслідування злочинів агресії. Він має бути розміщений у місті Гаага в Міжнародному центрі правосуддя. Має запрацювати до липня цей центр, який буде займатися збиранням і зберіганням доказів. У подальшому вони були покладені в основу обвинувального акту і розглянуті на міжнародному трибуналі", - пояснив нардеп.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, народна депутатка, заступниця голови Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук розповіла, що вже понад 20 країн долучилися до групи зі створення спецтрибуналу для росії. Також вона нагадала, що напередодні Нідерланди заявили – Гаага чекає військове і політичне керівництво росії.

Головне