"Я написав заяву на звільнення і закликаю Кличка зробити те саме", - глава Деснянської РДА

Глава Деснянської районної адміністрації Києва Дмитро Ратніков закликав міського голову Віталія Кличка написати заяву на звільнення. Раніше Ратніков вже написав відповідну заяву.

Про це він заявив в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

"На мою думку, вся міська команда має бути перезавантажена. Я цей вибір зробив, показав приклад і хотів би звернутися особисто до міського голови Кличка, щоб він зробив цей мужній вчинок і написав заяву на звільнення з посади голови КМДА", - пояснив голова Деснянської РДА.

Дмитро Ратніков вирішив піти з посади через незадовільний стан столичних укриттів. У вівторок, 27 червня, він написав заяву про звільнення. Про своє рішення Ратніков повідомив публічно - записав відео, де закликав Кличка скласти йому компанію.

"Ваш міст втомився - пора йти", - зазначив він у зверненні.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Кабінет міністрів України оголосив догани міському голові Києву Віталію Кличку та голові Київської міської військової адміністрації Сергію Попку. Це сталося, ймовірно, через неналежний стан укриттів у столиці та області. Напередодні прем’єр-міністр Денис Шмигаль анонсував прийняття кадрових та дисциплінарних рішень, які пов’язані саме з перевіркою всіх укриттів в Україні.

Таким чином міністри підтримали проект розпорядження уряду, в якому йшлося про притягнення до дисциплінарної відповідальності кількох чиновників. Крім Віталія Кличка та Сергія Попка, догани були оголошені головам районних держадміністрацій Києва в Голосіївському, Оболонському, Печерському, Солом’янському районах.

Головне