Вручення повісток 18-річним не означає відправку на фронт, - Фітьо

Вручення повісток 18-річним не означає відправку на фронт, - Фітьо

Вручення повісток 18-річним хлопцям не означає відправку на фронт, але їм доведеться прийти в територіальний центр комплектування на соціальної підтримки.

Про це заявив начальник служби зв'язків з громадськістю командування Сухопутних військ Збройних сил України Володимир Фітьо в інтерв'ю РБК-Україна. За його словами, на військовий облік юнаки мають стати ще в 17 років.

"Приписка до призовних дільниць відбувається взагалі з 17 років. Ще коли юнаки навчаються в школі, вони проходять первинний медичний огляд і, відповідно, вже стають на військовий облік у своїх ТЦК та СП", - розповів начальник служби зв'язків. 

Він наголосив, що після оформлення військового обліку хлопці мають отримати приписне свідоцтво. Воно потрібне для вступу в заклади середньої технічної освіти чи вищи навчальні заклади. Вже повнолітнім, зокрема, 18-річним хлопця, повістку вручити можуть, але це не означає, що їх відправлять на фронт.

"Їм можуть вручити повістку, тоді вони просто з'являються у свій ТЦК, показують довідку про навчання або приходять з приписним свідоцтвом. А ще краще мати ці всі документи при собі, усі ці питання відразу знімаються. Повістка - це не відправка на фронт, це для уточнення облікових даних", - додав Володимир Фітьо.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, представники ТЦК та СП утримаються від роздачі повісток в ресторанах і спортклубах до того часу, поки не відбудеться синхронізація реєстру військовозобов'язаних "Оберіг" з іншими реєстрами.

Головне