Ворожий обстріл: пошкоджена одна з ліній живлення ЗАЕС

Ворожий обстріл: пошкоджена одна з ліній живлення ЗАЕС

Внаслідок ворожої атаки пошкоджена одна із ліній електропередачі, що забезпечує зв'язок Запорізької атомної електростанції з українською енергосистемою. Про це на Facebook-сторінці повідомляє пресслужба НЕК "Укренерго".

Відомо, що через обстріли росіян аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від безпекової ситуації та з дозволу військових.

"Після чергового обстрілу росіян, пошкоджено лінію, яка забезпечувала енергоживлення Запорізької атомної станції. Фахівці "Укренерго" встановили характер ушкоджень. Оскільки в районі йдуть бойові дії, аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від безпекової ситуації та з дозволу військових. Наразі зв’язок ЗАЕС з енергосистемою забезпечується лише по одній лінії електропередачі", - йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що станом на 21 лютого рівень споживання електроенергії на 0,5% нижчий за відповідний показник попереднього дня. Дефіциту в енергосистемі не прогнозується. 

Нагадаємо, що ситуація на окупованій Запорізькій атомній електростанції дуже делікатна. Стан об'єкту можна назвати крихким, заявив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі, який перебуває з візитом в Україні.

Як писали "Ми-Україна" раніше, військовослужбовці рф атакували ударними дронами енергетичну інфраструктуру Павлограда, що у Дніпропетровській області. "Прилетіло" по одній з підстанцій "Укренерго".

Головне