Вода потемніла: у Десні біля Чернігова місцями зафіксували мор риби

Вода потемніла: у Десні біля Чернігова місцями зафіксували мор риби

У річці Десна біля Чернігова виявили потемніння води та масовий замор риби. Доступ до пляжу заборонений ще з минулого тижня.

Про це повідомив в. о. мера Чернігова Олександр Ломако.

"Станом на 7 ранку 9 вересня на Золотому березі (центральний пляж м. Чернігова) спостерігається незначний неприємний запах. В річці вода темного кольору. Місцями масовий замор риби, є загинувша", – йдеться у повідомленні.

Ломако зазначив, що наразі триває засідання оперативного штабу. Ухвалено рішення збирати мертву рибу та відвозити її на утилізацію у визначене місце.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорна вода та мертва риба: росіяни труять річки на Чернігівщині

Крім того, він нагадав, що доступ до пляжу був заборонений ще минулого тижня.

"Муніципальна варта контролює ситуацію на місці. Посилено контроль за продажем всіх видів риби в місті. Також працює станція аерації КП "Чернігівводоканал" в районі переправи", – додав Ломако.

В.о. мера також підкреслив, що водозабір для міста з Десни не здійснюється, тому загрози для життя та здоров'я чернігівців немає.

Нагадаємо, 28 серпня спеціалісти перевірили якість води у річці Десна на Київщині. При цьому Державна екологічна інспекція України оголосила про тимчасове обмеження використання води з річки Сейм для купання та поливу. В КМВА заявили, що ситуація із якістю води в Києві контрольована.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Землю накриють магнітні бурі -  у вересні прогнозують підвищену сонячну активність з 10 по 12 вересня.

Головне