Вода непридатна, пляжі - небезпечні: одеситам та туристам нагадали про заборону купатися в морі

Вода непридатна, пляжі - небезпечні: одеситам та туристам нагадали про заборону купатися в морі

Містянам та гостям Одеси вчергове нагадали, що купання в морі під забороною. Про ризики та небезпеки такого відпочинку вкотре розповів міський голова Геннадій Труханов.

"У зв'язку з суттєвим погіршення якості води в Чорному морі, наявності в ньому великої кількості збудників інфекційних хвороб міська комісія ТЕБ і НС визнала морську воду в Одесі непридатною для купання, а одеські пляжі - небезпечними для відпочинку. Купання в морі категорично заборонено", - наголосив він.

На місцевих пляжах в посиленому режимі працюють правоохоронці та муніципальна варта.

З огляду на епідеміологічну ситуацію в регіоні під забороною також і вилов риби, та, відповідно, її продаж. Це стосується також морепродуктів.

"Заборонено вилов та вживання свіжої морської риби, чорноморських морепродуктів, а особливо креветок, мідій, рапанів. Відповідно видана заборона на торгівлю цими морепродуктами. Наразі триває перевірка об'єктів торгівлі, в першу чергу рибних рядів одеських ринків", - зазначив Труханов.

Він застеріг також людей, які торгують на так званих "стихійних"ринках або точках. Міський голова підкреслив, що такий продаж риби чи морепродуктів "суворо" припинятимуться.

Нагадаємо, заступник голови МОЗ Ігор Кузін прозвітував, що на Одещині нині зафіксовані найбільш суттєві та постійні перевищення санітарно-хімічних, мікробіологічних і токсикологічних показників.

Як писав "Ми-Україна" раніше, видання AP опублікувало додатковий фотодоказ підриву росією Каховської ГЕС. На світлині можна побачити автомобіль, “явно начинений вибухівкою”, який розташовано на вершині греблі станції. Оприлюднене виданням фото було зроблено українським дроном незадовго до російського теракту, а саме 28 травня.

Головне