Візит першої леді в Британію: Зеленська зустрілась з міністрами та командою Amazon

Візит першої леді в Британію: Зеленська зустрілась з міністрами та командою Amazon

Олена Зеленська у середу, 28 лютого, прибула до Сполученого Королівства. Свій візит перша леді розпочала із зустрічі з очільником британського МЗС Джейсом Кемероном, а також зустрілась з міністеркою охорони здоров’я країни Вікторією Аткінс та командою компанії Amazon.

Як поінформувала пресслужба Офісу президента, Зеленська приїхала в Англію для участі в конференції Soft Power Index.

Під час бесіди з Кемероном Зеленська подякувала британському уряду за підтримку, зокрема за те, що саме ця країна стала першою, яка підписала безпекову угоду з Україною. Окремо вона відзначили британську позиції стосовно конфіскації активів країни-агресорки на користь нашої держави та висловила вдячність міністру за долучення до процесу повернення викладених російськими окупантами українських дітей. 

"Розраховуємо, що Велика Британія й надалі відіграватиме провідну роль у посиленні міжнародної проукраїнської коаліції та допомагатиме нам зміцнювати нашу безпеку та стійкість перед російською загрозою", - наголосила перша леді.

Спілкуючись з очільницею британського МОЗ Зеленська подякувала їй за медичну допомогу, яку Королівство надає України, зокрема 60 карет "швидкої", мільйони доз антибіотиків та знеболювального тощо. 

"Йдеться не лише про обладнання, машини швидкої, ліки та інші засоби для збереження життя та здоров’я. Я вдячна за вашу допомогу знаннями, вдячна за увагу ваших фахівців у сфері охорони здоров’я, які готові ділитися знаннями та досвідом. Особливо вдячна тим лікарям, які поїхали в Україну в перші місяці війни, щоб навчати та консультувати своїх українських колег", - підкреслила вона. 

Під час розмови Зеленської з Аткінс йшлося також і про подальшу співпрацю у галузі медичного партнерства. 

У британській столиці перша леді та представники її Фундації зустрілись з командою Amazon, під час якої компанія підивердла передачу українським дітям 700 гаджетів.

"Наприкінці 2023 року моя Фундація отримала майже 5000 планшетів та електронних книг із вашого складу в Польщі. Ці девайси найближчим часом будуть розподілені для дітей із вразливих категорій у десяти регіонах України, де переважає частка онлайн-освіти", зазначила вона.

Водночас Зеленська зауважила, що потреб у таких девайсах досі залишається високою, потрібно ще 350 000 гаджетів для школярів та освітян. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, в інтерв'ю нашому каналу перша леді України Олена Зеленська зізналася, що чим довше триває війна, тим тримати увагу світу навколо України стає складніше.

Головне