Вірменія намагається вирватись з "лап кремля" ближче до Заходу, - Чернєв

Вірменія намагається вирватись з

Вірменія намагається посилити сигнали Європі, що хочуть бути ближче до Заходу. Влада країни ратифікувала Римський статут після рішення Гааги.

Про це в ефірі "Ми-Україна" заявив заступник голови Комітету ВР із питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв.
 
"Вірменія намагається потихеньку мігрувати ближче до Заходу, розуміючи сьогоднішню ситуацію. Вони ратифікували Римський статут після рішення Гааги. Вони посилають сигнали, що хочуть бути ближче до Заходу, але поки що залишаються у "лапах кремля", – припустив він.

https://weukraine.tv/rol-virmeniyi-u-vijskovo-strategichnomu-alyansi-iranu-ta-rf/

Нагадаємо, Вірменія не буде арештовувати Путіна, якщо він приїде.

Віцеспікер парламенту Акоп Аршакян повідомив, що Вірменія дослуховується до “побоювань” рф через можливі наслідки ратифікації Римського статуту. На основі цього договору функціонує Міжнародний кримінальний суд, який видав ордер на арешт президента росії Володимира Путіна.

За його словами, уряд країни ухвалив рішення приєднатись до Римського статуту в грудні 2022 року. Це відбулося у відповідь на “агресію Азербайджану щодо суверенних територій Вірменії”. Саме тоді цей договір почав вивчати вірменський Конституційний суд.

“Я маю на увазі, рішення Конституційного суду не визнає винним нікого, ні в якому питанні і не вимагає кроків до арешту будь-кого. А уряд Вірменії в грудні 2022 року, звісно, не міг ні вгадати, ні передбачити ймовірність і зміст конкретних рішень Міжнародного кримінального суду в березні”, – зазначив Аршакян.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Байден продовжив дію санкцій проти росії на рік.

Головне