Вірменія шукатиме інших партнерів у сфері безпеки і просить країни ОДКБ "не ображатися"

Вірменія шукатиме інших партнерів у сфері безпеки і просить країни ОДКБ

Вірменія шукатиме інших партнерів у сфері безпеки і просить своїх партнерів по Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) "не ображатися" через це.

Про це заявив вірменський прем'єр-міністр Нікол Пашинян під час урядової години в парламенті. За його словами, країна наразі не ухвалила остаточне рішення щодо виходу зі складу ОДКБ. Проте, як він зазначив, Організація не відреагувала належним чином на виклики безпеки Вірменії, коли це було необхідно.

"При всій повазі до наших колег ми лише фіксуємо, що для нашої громадськості незрозуміло, навіщо ми кожного разу їдемо на зустрічі ОДКБ, повторюємо те саме, не отримуємо відповіді та повертаємося. Де-юре ОДКБ відмовляється зафіксувати зону своєї відповідальності у Вірменії", - наголосив прем'єр.

Пашинян додав, що коли вірменська влада зберігає мовчання разом з ОДКБ, то ніби розділяє світогляд, який може загрожувати територіальній цілісності та суверенітету Вірменії. Проте наразі заявляти про зміну стратегічної політики вірменська влада не буде.

Нагадаємо, президент Вірменії Ваагн Хачатурян 13 жовтня підписав заяву про ратифікацію Римського статуту Міжнародного кримінального суду.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Невизнана Нагірно-Карабаська республіка (Арцах) припинить своє існування до 1 січня 2024 року за рішенням глави Карабаху Самвела Шахраманяна. Як зазначається, радник президента Нагірно-Карабаської республіки Давид Бабаян вирішив здатися владі Азербайджану.

Головне