Virgin Galactic анонсувала новий комерційний політ до краю космосу у серпні

Virgin Galactic анонсувала новий комерційний політ до краю космосу у серпні

Компанія Virgin Galactic Річарда Бренсона, яка працює в галузі космічного туризму, оголосила про відкриття польотного вікна 10 серпня 2023 року для комерційної місії Galactic 02. Як пише AP, в наступному польоті до краю космосу,як очікується, візьмуть участь перші з сотень власників квитків, які роками чекали на подорож.

Не надто тривалий політ в прямому ефірі транслюватиметься на сайті компанії

На рейсі Galactic 02 буде троє приватних пасажирів. Окрім них на борту ракетоплана буде ще двоє пілотів. Більш детальну інформацію про космічних мандрівників компанія, як очікується, опублікує наступного тижня.

Як відомо, 29 червня 2023 року Virgin Galactic вперше в історії здійснила комерційний рейс – у суборбітальний космос відправили чотирьох пасажирів, згодом повернувши їх на Землю. Космічний літак SpaceShipTwo здійснив виліт з космічного порту “Америка” в Нью-Мексико та досягнув суборбітального космосу трохи менше, ніж за годину. Літак кілька хвилин планерував на висоті у 83 кілометри, а потім почав повертатися на Землю.

Пасажирами стали представники Повітряних сил Італії та Національної дослідницької ради Італії, які замовили політ ще у 2019 році. Їм мандрівку на край космосу оплатила італійське Міноборони.

У планах компанії Бренсона здійснювати такі польоти щомісяця.

Як писав "Ми-Україна" раніше, під час випробувань твердопаливної ракети Epsilon S Японського агентства аерокосмічних досліджень (JAXA) вибухнув ракетний двигун.

Головне