Вилізли на дерево і викликали допомогу: прикордонники знімали ухилянтів з дерев (відео)

Вилізли на дерево і викликали допомогу: прикордонники знімали ухилянтів з дерев (відео)

Прикордонники знімали двох ухилянтів з дерев після того, як порушники при спробі втекти за кордон залізли на дерево та викликали екстрену допомогу.

Про це повідомила пресслужба Державної прикордонної служби України в Telegram-каналі. Як зазначається, двоє чоловіків мали намір перетнути українсько-словацький кордон, тож прокладеним картами маршрутом вони разом вирушили вночі.

Проте шлях виявився небезпечним і завів їх у підтоплену ділянку прикордонного району. Щоб врятуватися, ухилянти вилізли на дерево, а потім викликали екстрену допомогу. Про відповідний виклик Державна служба з надзвичайних ситуацій проінформувала також прикордонників. Таким чином спільні пошуки постраждалих тривали декілька годин. 

У результаті обидва чоловіки дістали сильне переохолодження, їм було надано невідкладну медичну допомогу та доставлено в лікарню. На правопорушників вже складено адміністративні протоколи. Надалі їхню долю буде вирішувати суд.

Нагадаємо, румунські прикордонники виявили у горах поблизу кордону з Україною тіло чоловіка. Він намагався незаконно перетнути кордон, але загинув. Загиблий намагався втекти з України разом з двома іншими чоловіками. Однак відбився від них та загубився.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, прикордонна служба вчергове застерігає від спроб незаконного перетину кордону України на річкових ділянках і попереджає по підняття рівня води в Тисі. Річка суттєво піднялася. Стрімка течія підмиває берег і несе вниз все, що потрапило у воду.

Головне