Вигівський відповів, чи будуть поліцейські роздавати повістки

Вигівський відповів, чи будуть поліцейські роздавати повістки

Співробітники Національної поліції не будуть роздавати повістки. У цьому запевнив голова Нацполу Іван Вигівський.

Він наголосив - залучення поліцейських до роздачі повісток нині неможливе з огляду на те, що це буде додатковим навантаженням на поліцію, яка не має такого ресурсу.

"Поліція максимально сприяє ТЦК в тому, щоб встановлювати місцезнаходження ухилянтів, та згідно з повноваженнями і за наявності необхідних документів від ТЦК, доставляти до них таких осіб. Але вручення повісток, спільні наряди – це додаткове навантаження, і у нас немає такого ресурсу, щоб поставити біля кожного працівника ТЦК ще й поліцейського… Ми готові допомагати, але особисто фізично поліцейські ходити роздавати повістки не будуть", - наголосив Вигівський.

Водночас голова Національної поліції зазначив, якщо співробітників поліції все ж зобов’яжуть робити це законом, тоді це буде вже функціонал правоохоронців і вони почнуть роздавати повістки. Однак людей для цього бракуватиме, наголосив Вигівський.

"Якщо законом буде встановлена така норма, вручення повісток поліцейськими, то не вистачить (людей, - ред.). Фактично у нас в строю 98 тисяч поліцейських. З них трохи більше 20 тисяч - жінок. Беремо щодобові наряди по державі, це десь 7 тисяч нарядів, в яких задіяні понад 20 тисяч поліцейських…. Також у нас близько 15 тисяч дізнавачів і слідчих.., близько 20 тисяч оперативників щоденно розкривають тяжкі та особливо тяжкі злочини", - пояснив голова Нацполіції.

Крім того він нагадав, що близько 35 тисяч поліцейських увійшли до штурмової бригади "Лють" та нині воюють з окупантами.

Як повідомляли "Ми-Україна", на початку другого кварталу 2024 року в Україні планують запустити електронний кабінет військовозобов’язаного.

Головне