Верховний Суд оскаржить рішення про поновлення на посаді судді-росіянина Богдана Львова

Верховний Суд оскаржить рішення про поновлення на посаді судді-росіянина Богдана Львова

Верховний Суд оскаржить рішення Київського окружного адміністративного суду про поновлення на посаді судді-росіянина Богдана Львова.

Про це повідомила пресслужба Верховного Суду. Як зазначається, Київський окружний адміністративний суд зобов'язав не тільки поновити на посаді судді Касаційного господарського суду у складі Верховного суду Богдана Львова, який має російський паспорт, а й виплатити йому середню зарплату за час вимушеного прогулу за весь час з 5 жовтня 2022 року. Тоді він був знятий зі своєї посади.

Таким чином суд частково задовольнив позов Богдана Львова щодо "порушення гарантій незалежності судді та його трудових прав".

"Верховний Суд, не погоджуючись із рішенням КОАС, оскаржуватиме його в апеляційному порядку", - повідомила пресслужба Верховного Суду в дописі.

Нагадаємо, восени 2022 року з'ясувалось, що Львов понад 20 років тому отримав російський паспорт на підставі довідки військовослужбовця. Пізніше він також поновив паспорт у 2012 році. Таку інформацію він тоді заперечив і продовжує заперечувати зараз. У жовтні 2022 року Богдан Львов був відрахований зі штату суддів Верховного Суду.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Київський окружний адміністративний суд у середу, 10 січня, прийняв рішення задовольнити позов і поновити Богдана Львова, який має російський паспорт, на посаді судді Верховного суду. Тоді у Верховному суді відмовились розголошувати, чи мають намір подавати апеляцію на вирок Київського окружного адмінсуду.

Головне