Варто дивитись усією родиною: ТОП-10 фільмів до Дня святого Миколая

Варто дивитись усією родиною: ТОП-10 фільмів до Дня святого Миколая

На День святого Миколая щороку чекають як діти, так і дорослі, адже саме з ним приходить довгоочікуваний дух зимових свят. А ще це чудовий привід зібратись усією сім'єю та разом подивитись атмосферні фільми, які подарують нові яскраві емоції та наповнять цей день теплом та затишком.

Ми підготували для вас підбірку з 10 найцікавіших фільмів та мультфільмів до свята, які зроблять цей день особливим. Їх можна дивитись усією сім'єю - сподобається кожному!

В.о. Святого Миколая (2021)

Український фільм-мюзикл, що був створений львівською студією, розповідає історію про тата 9-річної дівчинки Юсті, який неочікувано став заступником святого Миколая, поки він сам пішов на лікарняний. Мама дівчинки померла, і після цього її тато сам не свій. Раніше він займався творчістю, писав музику, але тепер став ведучим свят. Миколай забезпечив батька Юсті подарунками для всіх дітей. Проте для рідної доньки заступник Миколая повинен самостійно обрати подарунок.

В.о. Святого Миколая.jpg (157 KB)

Пригоди S Миколая (2018)

Ще один український фільм, який нікого не залишить байдужим. Нову пригодницьку комедію зняв режисер Семен Горов. У центрі історії - сім'я, яка приїхала на відпочинок у Карпати. Одного разу, коли батьки поїхали відпочити вдвох, діти залишились вдома одні. Саме тоді до них приходить святий Миколай. Проте дуже скоро діти розуміють, що в костюмі улюбленого чарівника ховається злодій. Маленькому Артему доведеться майже самотужки рятувати сімейний скарб від негідника.

Пригоди S Миколая.jpg (125 KB)

Тільки диво (2019)

Чарівне українське фентезі, яке ідеально підійде для сімейного перегляду. Атмосферне кіно демонструє, що сила доброти здатна подолати навіть непереможні сили темряви. Події казки розгортаються у невідомій країні під час Малого льодовикового періоду. У центрі уваги - родина маленького Северина, чий батько захищав місто від наступаючої криги та тяжкої і тривалої зими. Однак тепер тато захворів, і врятувати його може лише одна людина - Миколай, майже святий, тож батька необхідно доставити до міста. Северин та його сестра відправлябть у складну подорож, а на шляху на них очікують неймовірні пригоди.

Тільки диво.jpg (145 KB)

Святий Миколай. Різдвяна казка (2016)

Це короткометражний український фільм з цілого циклу "Різдвяна казка" від "Арт-Відео Мультфільми". Він особливо сподобається малечі та розповість історію про старовинне українське свято

Святий Миколай. Різдвяна казка.jpg (64 KB)

Мій дідусь – Дід Мороз (2021)

Ще одна сімейна комедія від режисера Сергія Шляхтюка, для якого цей повнометражний фільм став дебютним. У сюжеті йдеться про 9-річного хлопчика, який дізнається, що його дідусь - справжній Дід Мороз. Автори кіно обіцяють, що їхній твір обов'язково "занурить глядача у новорічну атмосферу, поверне віру у дива".

Мій дідусь – Дід Мороз.png (215 KB)

Подорож до Різдвяної зірки (2012)

Цей пригодницький фільм розповість історію про сміливу дівчинку Соню, яка відправилась у подорож задля порятунку свого королівства від страшного прокляття. Король, який зрозумів, що його дочка зникла, звинувачує у всьому Різдвяну зірку, яка після цього зникає, а королівство поринає в темряву. Щоб виправити ситуацію є лише один спосіб - розшукати зірку і повернути її на небо.

Подорож до Різдвяної зірки.jpg (57 KB)

Снігова битва (2015)

Події мультику розгортаються в Канаді серед групи дітей, чия улюблена пора року - зима - знову повернулась. Вони обожнюють усі розваги, які пов'язані з цим чудовим періодом, але цього року вони створюють нову гру - закидати свого противника такою кількістю снігу, щоб він визнав свою поразку. Однак діти так серйозно поставились до гри, що тепер вона перетворилась з веселої забави на пекельне протистояння.

Снігова битва.jpg (59 KB)

Вартові легенд (2012)

Відомий мультфільм від студії DreamWorks занурить глядачів у світ казки. Там можна зустріти улюблених героїв, серед яких Східняк, Зубна Фея, Великодній Кролик і Пісочна людина, які зібрались разом, аби захистити мрії дітей від злого антагоніста і зробити так, щоб діти не переставали вірити в чудеса.

Вартові легенд.jpg (132 KB)

Крижане серце (2013) та Крижане серце 2 (2019)

Цей мультфільм, як і його продовження, відомий багатьом завдяки неймовірному сюжету та улюбленим героїням. Йдеться про двох сестер Анну та Ельзу, перед якими стоять тяжкі випробування задля порятунку свого королівства. Обидва мультики не залишать байдужими нікого - ні дітей, ні дорослих.

Крижане серце.jpg (40 KB)

Неймовірна подорож на Північний полюс (2022)

Цей мультфільм став найдорожчим для Норвегії. В основу сюжету покладена реальна історія: йдеться про першу успішну повітряну експедицію на Північний полюс під керівництвом дослідника Руаля Амундсена, яка відбулась ще в 1926 році. У мультику розповідається про собаку, власник якої є конструктором дирижаблів. Разом вони вирушають у першу повітряну полярну експедицію.

подорож.jpg (174 KB)

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, "Барбі" та "Оппенгеймер" привели у кінотеатри України понад 500 000 глядачів. Світові покази "Барбі" принесли понад 823 млн доларів, "Оппенгеймера" – 425 млн доларів. В Україні бокс-офіси сягнули 76,7 млн гривень і 59,4 млн гривень відповідно. 

 

Головне