ВАКС залишив під вартою нардепа Гунька

ВАКС залишив під вартою нардепа Гунька

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду прийняла рішення залишити без змін запобіжний захід нардепу Анатолію Гуньку. Його САП звинувачує в отриманні хабаря.

Таке рішення 29 серпня ухвалила АП ВАКС.

"Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила під вартою народного депутата України, підозрюваного в одержанні 85 000 доларів неправомірної вигоди", – сказала речниця прокуратури Ольга Постолюк.

Гунько участь у засіданні брав по відеозв‘язку зі слідчого ізолятора. За клопотанням підозрюваного та адвокатів засідання частково закрили – в частині про стан здоров‘я нардепа.

Адвокати вимагали змінити запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт, бо "стан здоров‘я Гунька унеможливлює його перебування під вартою без надання допомоги", або зменшити розмір застави із 30 мільйонів гривень, до 5,3 мільйона.

Прокурор САП Ігор Ткач просив залишити запобіжний захід без змін і нагадав про ризики у справі, зокрема переховування підозрюваного, впливу на свідків та вчинення інших правопорушень.

Зазначено, що рішення Апеляційної палати ВАКС набирає законної сили з моменту проголошення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Нагадаємо, що Гунька відправили під варту з альтернативою внесення 30 млн гривень застави. Він звинувачений у пособництві у маніпулюваннях на фондовій біржі та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом.

Як писав "Ми-Україна" раніше, майже 400 офіцерів запасу могли отримати “липові” “білі квитки” і були зняті з обліку.

Головне